Schoonmaken

5 tips voor een schoon en opgeruimd kantoor

5 tips voor een schoon en opgeruimd kantoor

Een schoon en opgeruimd kantoor is een fijne werkomgeving voor het personeel. Het draagt bij aan de focus en de productiviteit. Hoe zorg je ervoor dat je kantoor altijd op orde is? In dit artikel lees je vijf handige tips die je samen met de werknemers eenvoudig kan toepassen. Daarnaast is het aan te raden om een professioneel schoonmaakbedrijf in Leiden in te huren. Ben je benieuwd wat je zelf kan doen en hoe een professioneel schoonmaakbedrijf je kan helpen. Lees dan zeker verder!

1. Opgeruimde bureaus

Een goed begin is het halve werk. Laat daarom de werknemers hun eigen bureau opruimen. Maak gebruik van bakjes, kasten en lades om de spullen in op te bergen. Bij de meeste bedrijven heet dit ook wel een clean desk policy. Dat vereist dat elke werknemer aan het einde van de dag de spullen opruimt, zodat een andere werknemer de volgende dag zo aan het bureau kan zitten. Een ander voordeel hiervan is dat de omgeving er altijd netjes uitziet. 

2. Voer een schoonmaakbeleid in

Ook al maak je gebruik van een professioneel schoonmaakbedrijf uit Leiden, de werknemers kunnen zelf ook hun bijdrage leveren. Zorg voor een aparte garderobe voor de jassen, zodat de stof van buiten niet in het kantoor terechtkomt. Zet regelmatig de ramen open om te luchten, zodat er frisse lucht in het kantoor komt. Plaats hygiënische doekjes bij de werkplekken, zodat werknemers zelf de bureaus en de schermen schoon kunnen maken. Alle kleine beetjes helpen.

3. Hou de keuken schoon

Als de keuken niet goed wordt onderhouden, is het een broeinest van bacteriën. Spreek af met je personeel dat ze hun eten op tijd opmaken of weggooien. Schimmel en rot eten geven een heel verkeerd signaal af. Stem af met de mensen dat de laatste in de kantine de vaatwasser aanzet en een doekje over de tafels haalt. Ook dit geeft meteen een frisse indruk en het schoonmaakbedrijf uit Oegstgeest dat je inhuurt, hoeft zo minder uren te maken. 

4. Werk de kabels van de apparatuur weg

Kabels die overal hangen, geven een rommelige indruk in je kantoor. Ze kunnen zelfs voor ongelukken zorgen als een werknemer erover struikelt. Dat wil je natuurlijk altijd vermijden. Bovendien kan het schoonmaakbedrijf moeilijker stofzuigen of dweilen als de kabels op de grond liggen. Dat maakt het nog eens extra onhygiënisch. Kluwen van kabels kunnen zelfs zorgen voor extra stofvorming en dat werkt weer verkoudheid of allergie in de hand. Je kunt hiervoor een handige conciërge huren of een contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. 

5. Huur een professioneel schoonmaakbedrijf uit Leiden in 

Wil je zeker weten dat alles goed gebeurt? Huur dan een professioneel schoonmaakbedrijf uit Leiden in. Goede schoonmakers hebben de expertise, apparatuur en middelen om je kantoor grondig schoon te maken en te onderhouden. Huur bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in voor regelmatige schoonmaakbeurten, dieptereiniging of gespecialiseerde reiniging van bijvoorbeeld tapijten of meubilair.

Groenoord Cleaning Service is een professioneel schoonmaakbedrijf uit Oegstgeest en werkt voor diverse bedrijven in Leiden, Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. Wil je meer weten over de dienstverlening? Mail dan naar daan@groenoordcleaningservice of bel via het nummer 071-5214688.