Schoonmaken

De voordelen van een professioneel schoonmaakbedrijf

De voordelen van een professioneel schoonmaakbedrijf 

Een schone werkplek is bijna net zo belangrijk voor het werkgeluk van je personeel als het maandelijks storten van het salaris. Je personeel komt liever naar het kantoor als het er netjes uitziet. Een opgeruimde werkplek is zelfs beter voor de gezondheid. In dit artikel van Groenoord Cleaning Service, schoonmaakbedrijf in Leiden, lees je meer over de voordelen van een schone en opgeruimde werkplek. Ook lees je meer over hoe Groenoord Cleaning Service jouw organisatie daarbij kan helpen. 

De 5 voordelen van een opgeruimde werkplek

Als schoonmaakbedrijf in Leiden horen we dagelijks de tevreden reacties van onze klanten. Een opgeruimde werkplek bevordert de focus van het personeel en zorgt voor een betere werkcultuur. Hieronder staan de 5 meest genoemde voordelen van een proper kantoor: 

1. Werknemers presteren beter

Je hebt vast wel eens het spreekwoord gehoord: ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor de werkplek. Het zorgt voor rust en focus onder het personeel. In een rommelige werkomgeving voelen mensen zich minder op hun gemak. Het loont dus voor je bedrijf om gebruik te maken van de dienstverlening van een schoonmaakbedrijf in Leiden.

2. Minder ziekteverzuim onder werknemers

Een opgeruimde werkplek bevordert zelfs de gezondheid van je personeel. Op vieze oppervlakken kunnen bacteriën en ziektekiemen beter hun werk doen. Als mensen hier voor langere tijd aan bloot worden gesteld, krijgen ze sneller griep of een andere infectie. Wil je als bedrijf het ziekteverzuim en de bijbehorende kosten daarvan omlaag brengen? Kies dan voor de diensten van een professioneel schoonmaakbedrijf.

Glasbewassing door Groenoord Cleaning Service

3. De werkplek is een visitekaartje voor gasten 

Ontvang je wel eens gasten in je kantoor? Sluit je graag belangrijke zakendeals in je vertrouwde omgeving? Je verhoogt de slagingskans in een schone omgeving. Een opgeruimd kantoor verhoogt de professionele uitstraling en dat komt de betrouwbaarheid weer ten goede. Je zit zelf ook meer op je gemak, omdat je je dan niet hoeft te ‘schamen’ voor je smoezelige kantoor. 

4. Veilige omgeving 

Een schoon en georganiseerd kantoor vermindert het risico op ongevallen en verwondingen. Zorg er dus altijd voor dat er geen onnodige spullen in looproutes staan of liggen, organiseer de keuken en werk de kabels weg. Doe regelmatig ramen en deuren open, zodat de binnenruimtes kunnen luchten. Dat is al een goed begin voor een gezonde werkplek. Wil je het echt grondig aanpakken? Kies dan voor een schoonmaakbedrijf in Leiden voor een regelmatige en professionele schoonmaak- en opruimbeurt. 

5. Besparing van tijd en geld 

Als je ervoor kiest om een schoonmaker eens of twee keer in de week langs te laten komen, scheelt het je uiteindelijk tijd en geld. Je betaalt minder aan het ziekteverzuim en verloop van personeel. Daarnaast hoef je als werkgever niet zelf in je vrije tijd schoon te maken. Je kunt natuurlijk zelf met een doekje en een sopje aan de slag. Maar dat is een stuk minder grondig dan een ervaren schoonmaker die met de beste materialen werkt. 

Hoe een professioneel schoonmaakbedrijf kan helpen 

Als één van de veelzijdigste schoonmaakbedrijven in Leiden helpen we onze klanten met regelmatige schoonmaak, dieptereiniging voor bijvoorbeeld keukens en badkamers en afvalbeheer. Bedrijven kunnen ons ook inhuren voor specialistische schoonmaak, zoals tapijtreiniging, gevelreiniging en glasbewassing. Wil je hier meer over weten of vraag je graag gelijk een offerte aan. Mail dan naar daan@groenoordcleaningservice.nl of bel ons op 071-5214688.