Schoonmaken

De voordelen van VvE schoonmaak op maat: wat mag je verwachten?

Ben je huiseigenaar binnen een flat of wooncomplex en wordt dit beheerd door een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kun je als mede-eigenaar gebruikmaken van gezamenlijke VvE schoonmaak in het pand. Hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen van gezamenlijk VvE onderhoud?

 

In dit artikel delen we hierover meer met je. En wat kun je verwachten van Groenoord Cleaning Service als vakkundig schoonmaakbedrijf binnen deze branche?

Groen voorziening

Wat is VvE schoonmaak?

VvE schoonmaak is de schoonmaakservice die wordt geregeld door de Vereniging van Eigenaren, zodat het hele pand aan de binnen- en buitenkant fris oogt en ruikt. De Vereniging van Eigenaren maakt afspraken met een schoonmaakbedrijf voor de periodieke schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

 • trappenhuis schoonmaak
 • galerijen
 • vloeren van het pand
 • binnen- en buitenkant van de liften
 • glasbewassing
 • parkeergarage
 • portieken schoonmaken
 • onderhoud en schoonmaak van de ingang

Eén van de redenen voor een VvE om in zee te gaan met een professioneel schoonmaakbedrijf is de zekerheid dat alles goed gebeurt. De medewerkers van Groenoord Cleaning Service komen elke week op een vast moment. Als schoonmaakbedrijf werken we met professionele materialen die geschikt zijn voor ruimtes waar bewoners veel gebruik van maken. Deze diensten worden betaald uit de VvE kas en daar dragen alle bewoners maandelijks aan bij.

De voordelen van VvE schoonmaak

Een schoon pand zorgt voor een positieve woonomgeving en daardoor ook weer voor blije bewoners. Daarom is het zo belangrijk dat het VvE-onderhoud regelmatig wordt gedaan door een professioneel bedrijf. Als het schoonmaakbedrijf is langs geweest, merk je dat ook meteen. Dit zijn de veelgenoemde voordelen van een goed georganiseerde VvE Schoonmaak:

 • In een flat of wooncomplex wonen soms wel honderden bewoners. Dat maakt de organisatie met de bewoners onderling lastig. Als je een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelt, hoef je als VvE, maar met een partij zaken te doen;
 • Een schoonmaakbedrijf werkt met schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor liften, trapleuningen, vloeren en deurklinken. Het moet goed ontsmetten, maar ook niet te agressief zijn;
 • VvE schoonmaak is maatwerk. Sommige verenigingen wensen een tweewekelijkse of maandelijkse schoonmaakbeurt. Een andere wens kan zijn dat enkele oppervlakken wekelijks worden schoongemaakt, maar andere onderdelen juist weer om de week of maand. Wij plannen dit precies in, zodat alles gebeurt op het moment dat de klant dat wenst.
 • Door regelmatig VvE onderhoud blijft het pand er netjes uitzien en dat maakt het ook fijn om gasten te ontvangen.

Binnen een schoon complex worden de woningen sneller verkocht tegen een hogere prijs. Je leest het goed: regelmatig VvE onderhoud verhoogt de waarde van de woningen.

Groenoord Cleaning Service: hét vaste schoonmaakbedrijf voor de VvE 

De schoonmakers van Groenoord Cleaning Service hebben oog voor de hele omgeving. De ervaring leert dat VvE-beheerders vaak niet denken aan parkeergarages, fietsenstallingen, brievenbussen en groenvoorziening. Ook dit nemen we al voor diverse VvE’s uit handen en daarover kunnen we altijd vrijblijvend advies geven. Zo denken we mee met onze klanten.

Wil je gebruik maken van de diensten van Groenoord Cleaning Service? Dan maken we een plan op maat. Hierin zitten alle diensten die de Vereniging van Eigenaren wenst voor haar bewoners. Daarnaast laten we de locatie regelmatig controleren door één van onze regiomanagers voor een controle, om de kwaliteit voor onze klanten te waarborgen.

Wil je meer weten? Bel ons of stuur een bericht naar ons kantoor.