Schoonmaken

Wat is topcoaten?

Wat is topcoaten?

In dit artikelen wordt uitgelegd wat topcoaten en recoaten is. Maar daarnaast ook welke soorten vloeren er zijn en waar het wordt toegepast. Na het lezen van dit weet u alles over topcoaten en recoaten. Ook bent u bent u helemaal op de hoogte van het resultaat dat het oplevert. 

Onderwerpen in dit artikel

  1. Welke soorten vloeren zijn er?
  2. Waarom is dagelijks onderhoud en reiniging belangrijk?
  3. Wat is topcoaten?
  4. Wat is recoaten? 
  5. Waar worden deze technieken toegepast?
Topcoaten en recoaten

Welke soorten vloeren zijn er? 

Er zijn vele soorten vloeren. Maar vloeren die veelal worden getopcoat en recoat zijn linoleum vloeren. Ook wel onder de merknaam marmoleum genoemd. Dit zijn vloeren die jarenlang meegaan. Daarnaast kent de vloer vele soorten en maten. Maar ook zijn er veel kleuren beschikbaar. De vloer kenmerkt zich als een sterke en duurzame vloer. 

Waarom is dagelijks onderhoud en reiniging belangrijk?

Door de vloer dagelijks te stofwissen en/of te moppen blijft deze in optimale conditie en slijt de vloer minder snel. De polymeerlaag die op de vloer zit blijft in een betere conditie. Deze laag is belangrijk want deze beschermt de linoleum laag. De vloer bestaat dus uit 2 soorten lagen. 

Specialistisch vloeronderhoud voor-na

Wat is topcoaten? 

Met een topcoat wordt binnen de schoonmaak de bovenste laag van de vloer bedoeld. Deze laag bestaat uit polymeerlagen. Topcoaten wordt ingezet wanneer een linoleum/marmoleum vloer kleine beschadigingen en krassen heeft. Deze krassen en beschadigingen worden verwijderd door middel van intensieve schoonmaak. Dit gebeurd door middel van een schrobmachine om de bovenste laag te verwijderen. Een waterzuiger om residue en water op te zuigen. Maar ook met een inwasset. Het is gebruikelijk om een vloer jaarlijks te topcoaten.

Wat is recoaten?

Terwijl bij topcoaten alleen de bovenste polymeerlaag van de vloer wordt afgehaald, gebeurt dit bij recoaten anders. Hierbij wordt de gehele polymeerlaag van een vloer verwijderd. Dit proces wordt in de schoonmaakbranche recoaten genoemd. Het proces wordt ingezet wanneer een vloer ernstige beschadigingen heeft. Het recoaten van een vloer is intensief en gebeurt niet jaarlijks. 

Waar worden deze technieken toegepast? 

Omdat de vloersoort linoleum/marmoleum in veel verschillende soorten gebouwen en panden ligt wordt topcoaten en recoaten ook veel gedaan. Voorbeelden van locaties waar dit wordt gedaan zijn: 

  • Scholen;
  • Gezondheidscentra;
  • Kantoren;
  • En winkels. 

Het is gebruikelijk dat topcoaten en recoaten door een professioneel schoonmaakbedrijf wordt uitgevoerd. Bekijk hier hoe wij deze werkzaamheden uitvoeren.