Schoonmaken

Een professioneel schoonmaakbedrijf helpt bij het verminderen van ziekteverzuim

In een tijd waarin gezondheid en welzijn steeds meer aandacht krijgen, is het verminderen van ziekteverzuim een cruciale zorg voor werkgevers. Naast een gezonde werkomgeving, kan het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf een significante rol spelen bij het bevorderen van de gezondheid van werknemers en het verminderen van ziekteverzuim. In deze blog bespreken we hoe een professioneel schoonmaakbedrijf kan bijdragen aan een gezondere werkplek.

#1 Grondige en consistente reiniging

Professionele schoonmaakbedrijven beschikken over goed opgeleid personeel en geavanceerde apparatuur om een grondige en consistente reiniging te garanderen. Hoog-risico gebieden, zoals de keuken en sanitaire voorzieningen, worden grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het regelmatig en professioneel reinigen van oppervlakken, apparatuur en andere gemeenschappelijke ruimtes helpt de verspreiding van ziekteverwekkers te verminderen.

#2 Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Veel professionele schoonmaakbedrijven zijn zich bewust van de impact van chemische schoonmaakmiddelen op de gezondheid van werknemers en het milieu. Ze maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die effectief zijn tegen ziektekiemen, maar geen schadelijke stoffen bevatten. Dit zorgt voor een schonere luchtkwaliteit en vermindert het risico op allergische reacties of ademhalingsproblemen.

Schoonmaak van verpleeginstellingen

#3 Schoonmaak van gedeelde apparaten en meubelen

Gedeelde apparaten zoals printers, telefoons en computertoetsenborden kunnen broedplaatsen zijn van bacteriën en virussen. Een professioneel schoonmaakbedrijf zal deze apparaten grondig schoonmaken en desinfecteren om de verspreiding van ziekteverwekkers te beperken.

#4 Reiniging van ventilatiesystemen

Stof en allergenen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en leiden tot frequenter ziekteverzuim onder werknemers. Een professioneel schoonmaakbedrijf zal regelmatig stof verwijderen van oppervlakken en ventilatieopeningen, waardoor het risico op allergieën en luchtwegklachten wordt verminderd.

#5 Preventieve aanpak

In plaats van alleen te reageren op vervuiling en ziektekiemen, nemen professionele schoonmaakbedrijven vaak een preventieve aanpak. Ze ontwikkelen een schoonmaakplan dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de werkplek en helpen bij het voorkomen van ziektes door een hygiënische omgeving te handhaven.

Een professioneel schoonmaakbedrijf kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van ziekteverzuim op de werkplek. Met hun grondige reinigingspraktijken, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, effectieve luchtreiniging en preventieve benadering, kunnen ze de gezondheid en het welzijn van werknemers bevorderen. Een schone en gezonde werkplek leidt tot gemotiveerd personeel, verhoogde productiviteit en uiteindelijk tot een bloeiend bedrijf. 

Zoek je een professioneel schoonmaakbedrijf dat je meer kan vertellen over schoonmaak en het tegengaan van ziekteverzuim? Neem dan contact op met Daan via daan@groenoordcleaningservice.nl of bel via 071-5214688.