Schoonmaken

De conciërge: waarom deze collega onmisbaar is binnen je organisatie

Een goede schoonmaker of schoonmaakploeg voor je bedrijf is een noodzakelijk kwaad, zeker als er dagelijks mensen in en uit lopen. We weten allemaal dat er rommel wordt gemaakt waar mensen komen. Het pand van je bedrijf of organisatie kan daarom regelmatig een opknapbeurt gebruiken. 

Maar stel je voor dat de schoonmakers slechts eens in de twee weken komen, dan is dat toch wel weinig. En als je daarnaast nog een klusjesman of -vrouw zoekt voor je organisatie, dan is het toch wel fijn om iemand dagelijks over de vloer te hebben. Staat er een conciërge vacature open bij jou? Lees dan zeker verder voor de ideale oplossing.

 

Kennen we de conciërge nog?

De ideale oplossing voor de snelle schoonmaakklussen en andere hand-en-spandiensten is het (flexibel) aannemen van een conciërge. Deze onmisbare kracht doet natuurlijk nog veel meer dan een schoonmaker. Denk hierbij aan: 

  • het openen en sluiten van de toegangen tot gebouwen en terreinen;
  • de verwarming, belichting, sleutels en camerasystemen controleren;
  • zorgen voor de beveiliging van het gebouw;
  • boodschappen doen voor de medewerkers;
  • mankementen aan het onderhoud signaleren, zodat er een afspraak kan worden gemaakt voor onderhoud of reparatie;
  • het eventueel schoonhouden van de patio of binnenplaats. 

Het gebouw wordt er uiteindelijk altijd beter van als er een conciërge rondloopt. Daarom is de rol van conciërge ook dankbaar werk. Daarnaast is het ook leuk voor de gebruikers van het pand om een conciërge erbij te hebben, want ze zijn altijd handig, vriendelijk en behulpzaam. Klein klusje waar je even niet uitkomt of zoek je hulp om iets te tillen? De conciërge schiet graag te hulp. 

Conciërge

Conciërge gezocht: wie zoek je voor je gebouw of bedrijf?

De ene conciërge vacature is de andere niet: het hangt er echt van af hoe je bedrijf of pand in elkaar zit en wat je dan verwacht van iemand. Een gewone ‘conciërge’ verleent verschillende diensten, zoals het aannemen van post, pakketten en telefoontjes. Daarnaast worden kleine klussen opgeknapt. 

Is je organisatie een school? Dan verwacht je ook dat de conciërge goed is met kinderen. Het is dan fijn als conflicten tussen kinderen snel kunnen worden verholpen. Deze collega moet dan ook over pedagogische vaardigheden beschikken. Dit zie je dan ook altijd terug als eis in een conciërge vacature voor een onderwijsorganisatie. 

Heb je een pand of een complex met meerdere woningen? Dan ben je als Vereniging van Eigenaren (VvE) eerder op zoek naar een huismeester. De huismeester werkt niet op een school, maar in een appartementencomplex en verricht dezelfde taken als een conciërge. Denk hierbij aan reparaties en onderhoud, toezien op hygiëne en veiligheid. Ook het aannemen van pakketjes voor bewoners kan een taak zijn van de huismeester. Zet je als organisatie of VvE een conciërge vacature uit? Bedenk dan goed wie je zoekt en waarbij degene je kan helpen. 

Vacature voor een conciërge: wij helpen graag verder 

Staat er een conciërge vacature open bij je organisatie? Bij Groenoord Cleaning Service gaan we verder dan enkel het bemiddelen tussen schoonmakers en organisaties. Onze partner organisatie ‘Conciërge nodig’ bemiddelt hierin. Neem contact op met Daan via daan@groenoordcleaningservice.nl of bel ons op 071-5214688.